Ο Σταυρος Κρητικος στο RadioSun

Ο Σταύρος Κρητικός στο RadioSun

Η Deniz μίλησε με τον Σταύρο Κρητικο για το νέο τραγούδι του .... ΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ... και μαθαίνουμε πολλά γι' αυτον...

  • 24 Μαρτίου 2016
  • by Deniz
Καλησπέρα Σταύρο καλώς ήρθες στο Radiosun ....

Μίλησε  μας λίγο για σένα και τα παιδικά σου χρόνια..  Από που κατάγεσαι;
Είμαι από την όμορφη Θεσσαλονίκη με ρίζες από την πλευρά του πατέρα μου από το Ν.Σερρών.

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τη μουσική σε ποια ηλικία; και πότε, κατάλαβες ότι θες να γίνεις τραγουδιστής; 
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσικά όργανα , μια και που ο παππούς μου είναι μουσικός , αλλά η μουσική ως τρόπος έκφρασης και διέξοδος μου προέκυψε στα 15 μου. 

Η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά πότε κυκλοφόρησε;
Το πρώτο τραγούδι που έγραψα και δημοσιεύτηκε, το έγραψα στα 17 για το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης , που τελικά εκείνη τη χρονιά ματαιώθηκε εφ 'άπαξ.

Ξέρω ότι γράφεις εσύ τους στοίχους τη μουσική αλλά κάνεις επίσης και τα Video klip σου σωστά;

Αυτές τις δύσκολες εποχές , ο καθένας κάνει ότι μπορεί . Όμως ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία με εξιτάρει. Ως μουσικοτεχνολόγος που έχω σπουδάσει διδάχτηκα και κινηματογράφο. Οπότε ναι γράφω στίχους ,μουσική και όπου χρειαστεί σκηνοθετώ!

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει για να γράψεις ένα τραγούδι; Βιώματα δικά σου; φίλων; η οτιδήποτε άλλο; 
Όλα μου τα τραγούδια είναι βιωματικά. Από καταστάσεις που έζησα εγώ.

Κάνεις πολλές ώρες πρόβα; 
Είμαι τελειομανής αλλά όχι υστερικός.Εξάλλου όλα έχουν να κάνουν με την καλή χημεία και το καλό επίπεδο των μουσικών-συνεργατών μου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω λοιπόν ότι κάνουμε ακριβώς όση ώρα πρόβας χρειάζεται.

Τι σε εξιτάρει περισσότερο στο επάγγελμα του τραγουδιστή;
Η επαφή με τον κόσμο ,το.να τους κάνεις να περάσουν καλά, να μερακλώσουν .Είναι μια δύναμη που αποκτάς πάνω στη σκηνή που σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα.

Οι φίλοι σου έχουν αλλάξει απέναντι σου; η έχετε καλές επαφές όπως πρώτα;
Οι πραγματικοί μου φίλοι είναι πάντα εκεί.Λίγοι και καλοί .Όμως μέσα από τη δουλειά γνωρίζεις πολύ κόσμο ,που κάποιες φορές καταλήγετε φίλοι.

Πιο πολύ σε στηρίζει ο πατέρας σου; η;  η μητέρα σου;
Είμαι απ' τους τυχερούς , που απ' την αρχή είχα την στήριξη της οικογένειας μου.Ο καθένας με τον τρόπο του λοιπόν με βοηθάει και με στηρίζει.

Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι σου με τίτλο << Ποιος σαν εμένα >> πες μας δυο λόγια!
Το συγκεκριμένο τραγούδι το πίστεψα εξ αρχής. #ΠΟΙΟΣ_ΣΑΝ_ΈΜΕΝΑ....ποιος από εμάς δεν το 'χει νιώσει , φωνάξει ή σκεφτεί ? Και με μια μουσική που πετάει από πάνω μας τη μελαγχολία μιας αποτυχημένης σχέσης και σε κάνει να θες να χορέψεις.Και ΝΑΙ ! το τραγουδάς , το χορεύεις και νιώθεις καλά!Αυτό δεν έχει σημασία?

Ο Σταυρος Κρητικος στο RadioSun

Που σε ακούμε live; είσαι σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη;
Σταθερή βάση του τύπου "Μπουζούκια", όχι δεν υπάρχει ,από επιλογή. Αποφάσισα ότι το LIVE σε άλλους χώρους , μου ταιριάζει περισσότερο. Χώρους που έρχεσαι κοντά με το κοινό σου , που μπορείς να τους ευχαριστήσεις για την επιλογή τους , πού αυτές τις δύσκολες εποχές διάλεξε εσένα να ξοδέψει τα λιγοστά του. Υπάρχουν μαγαζιά που έχω ως σταθερή βάση , επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου. Μαγαζιά που εμφανίζεσαι πρώτη φορά , σε κερδίζουν , τους κερδίζεις και σε ζητάνε ξανά και ξανά ! Τι καλύτερη διαφήμιση από αυτό? Η επιτυχία μας λοιπόν έγκειται ότι ο κόσμος διασκεδάζει. Το πρόγραμμα μας - ένα πάρτι - έχει στόχο να διασκεδάσει την μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων. Κατά βάση mainstream ελληνικό , με όλες τις ραδιοφωνικές επιτυχίες από το 1980 έως και σήμερα. Ανεξαρτήτου είδους . Χωρίς ταμπέλες , έτσι πως λέμε μεταξύ μας . ΤΑ ΛΈΜΕ ΌΛΑ κοινώς! Έτσι και η συχνότητα των live μας είμαι ίδια με αν θα ήμασταν μόνιμα σε κάποιο μαγαζί.Απλά γυρνάμε Θεσσαλονίκη και επαρχία -εξίσου σημαντικό κομμάτι της αγοράς!

Πιστεύεις ότι ένα τέτοιο επάγγελμα μπορεί να σε αλλάξει όταν αναγνωριστείς περισσότερο.
Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μείνω πάντα προσγειωμένος.Είμαι εξάλλου ο πιο αυστηρός κριτής μου .

Με ποιον καλλιτέχνη θέλεις  πολύ να συνεργαστείς;
Πριν μερικά χρόνια ...θα σου λεγα αβίαστα με τον Μητροπάνο.. Δυστυχώς δεν πρόλαβα..Απ' τους σύγχρονους λοιπόν θα πω με όλους όσους έχουν να μου διδάξουν κάτι.

Τι σχέση έχεις με τη γυμναστική; σου αρέσει;
Με την γυμναστική , όχι δεν τα πάω καλά. Θαυμάζω τους ανθρώπους που αθλούνται , αλλά αν και έχω δοκιμάσει διάφορα αθλήματα , δεν με κέρδισε κανένα.

Αλήθεια Σταύρο σκέφτεσαι να δώσεις τραγούδια σου και σε άλλους καλλιτέχνες?
Εννοείται αυτό..Ήδη έχω κάποια τραγούδια , που δειγματίζω.

Πες μας τρία  αρνητικά και τρία θετικά στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν! 
Αρνητικά τρία ....ναι...ανασφαλής , λεπτολόγος και ιδιότροπος...Θετικά : υπεύθυνος , προσγειωμένος και συνεργάσιμος.

Να σε ευχαριστήσω πολύ που ήσουν κοντά μας, και να σου ευχηθώ ότι καλύτερο και πάντα επιτυχίες! Εσύ τι θέλεις να ευχηθείς στο  Radiosun και τους ακροατές του;
Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία . Πολλές επιτυχίες σας εύχομαι. Όσο για τους ακροατές σας , εύχομαι σύντομα ψυχική ανάταση !